Wat is waarde propositie ontwerp?

De uitdaging voor elk bedrijf is om er achter te komen wat klanten echt willen. Met waarde propositie ontwerp organiseer je de informatie over wat klanten willen op een eenvoudige manier zodat je jouw aanbod hier op aan kunt laten sluiten. De waarde propositie richt zich enerzijds op de klant: de pijnpunten, taken en voordelen die hij/zij wil behalen. Anderzijds richt het zich op hoe jij als bedrijf hier invulling aangeeft met jullie producten en diensten. Hierdoor maak je snel inzichtelijk waar kansen en mogelijkheden liggen om klanten beter te bedienen. Uiteindelijk is het doel om een zogenaamde fit te vinden: het aanbod sluit dan aan bij wat een klant wil.

Bij waarde propositie ontwerp is tevens het doel om snel te testen met nieuwe ideeën. Hierdoor leer je klanten nog beter kennen en kun je de waarde propositie steeds beter maken.

Voor wie is waarde propositie ontwerp?

  • je huidige propositie sluit niet goed aan bij wat klanten willen

  • je wil meer inzicht in wat klanten willen

Voor kan INC hierin betekenen?

Onze strategen helpen bij het inzichtelijk maken van het klantprofiel en jullie aanbod en ontwerpt samen met jullie marketing/sales team een verbeterde propositie. Vervolgens begeleiden we bij het testen en valideren van de waarde propositie. Hierbij betrekken we in een vroeg stadium de klant waardoor het risico op falen wordt verlaagd.

Referenties:

Bakker van MaanenSmartCabKaboodleBolscher meer dan vlees, Omgekeerd Bouwen, Zeker Persoonlijk

 

Wil je meer informatie of kennismaken?

neem contact op