Nationale Week Zonder Vlees

Kun jij een week zonder vlees?

Het is de Nationale Week Zonder Vlees. Om die reden zetten we een drietal 'future food' initiatieven in de spotlight waaraan we momenteel werken.

Nr 1: 
Bolscher, meerdanvlees. Het vleesbedrijf van de toekomst

Nr 2: The Responsible Burger: een research project van drietal Saxion millennials: de nieuwe generatie consumenten.

Nr 3: Plantaardig on the go: een groeiende productgroep in de food to go markt. 

1. Bolscher, meer dan vlees

De Nationale Week Zonder Vlees is één van de signalen die laat zien dat er een nieuwe beweging gaande is. Dit raakt natuurlijk een vleesbedrijf als Bolscher, meer dan vlees. in het hart. En eigenlijk op een positieve manier. Zij willen namelijk bijdragen en voorop lopen in deze transitie. Zij zijn al jaren bewust van hun impact op het milieu en proberen op ieder front: producten, productie, mobiliteit en nu ook het pand te verduurzamen. In de Tubantia van vandaag staat een mooi artikel over onder andere de verbouwing die zij hiervoor inzetten. We helpen hen bij het doorontwikkelen van hun visie naar het vleesbedrijf van de toekomst.

2. The responsible burger

The Responsible Burger heeft als doel bewustwording te creëren bij de consument omtrent de gevolgen van vleesconsumptie. De burger heeft drie varianten; 100% rundvlees, half rundvlees / half groente en een volledig plantaardige burger. Per burger wordt de impact op de natuur gecommuniceerd en hetgeen de consument zou moeten doen om deze impact te compenseren. De diverse varianten maken het verschil van de impact inzichtelijk en de burgers voor iedereen toegankelijk. De keuze is uiteindelijk aan de consument. Wat zou jij kiezen?

Lees meer op de blog leren innoveren.

3. Plantaardig on the go

Bracamonte Convenient Kitchen werkt voor cateraars, internationale ketens en bekende tankstations met als doel om een chefwaardig food to go te creëren. In de afgelopen jaren zien zij de behoefte aan vegetarische en vegan food toenemen. Met de Hotbox - een inbetween maaltijd voor onderweg - hebben zij 'plantaardig on the go' gecreëerd. Een combinatie van smaak en gemak op een verantwoorde en vleesvrije manier. Wij helpen Bracamonte Convenient Kitchen bij de ontwikkeling van dit soort waarde proposities.

Lees meer over Bracamonte Convenient Kitchen: https://www.bracamontekitchen.com/